Rohkeudesta

Huh, miten painava otsikko. Otettiin nämä kuvat sunnuntaina kun lähdettiin Fazerin brunssilta. Halusin pariisilaisviboja, joten osoitin näitä ovia sen enempää ajattelematta. Niin, ne sattuvat olemaan Tampereen Raatihuoneen ovet jotka sijaitsevat keskellä ihmisvilinää – Keskustorilla. Aiemmin olisin voinut pitää ajatusta hulluna mutta nyt olin super fiiliksissä kivasta aamusta, ensilumesta (!) ja tulevista viikoista. Ja siitä, että haluisin kivat kuvat, koska oon ihastunut tähän uuteen baskeriini – hattuun, jota en ois myöskään aiemmin todennäköisesti pistänyt päähäni. Ai miksi? Koska kaiken takana ajatus: mitä muut ajattelee. 

Niin, kuulostaa tyhmältä kirjoitettuna ja vähän ääneenkin lausuttuna mutta aika pitkään otin kuvia ihan vain kotona, sellaisia missä en näkynyt kokonaan. Lomamatkoilla oli paljon rennompaa, koska “kukaan ei tunne ja kaikki muutkin turistit kuvaa yhtä paljon.”.  Mutta sitten pikkuhiljaa aloin kaivata vaihtelua ja sitä kuvaamista ihan kotonakin. Vähän kerrallaan ja siitä se sitten lähti. Aloin olemaan rohkeammin kameran edessä ja pienin askelin luonnollisemmin, myöntämään että nautin siitä vaikka lopputulos ei aina paras mahdollinen ollutkaan tai sellainen mitä bongasin somesta. Ja sitten päätin että sekin on OK.   Ja ennen kaikkea iso rooli kuuluu niin omalle puolisolle kuin myös Riikalle, Annalle sekä Jennille. Upeille mimmeille, joiden kanssa oon  saanut pelleillä kameralla ja opetella, mikä tyyli sopii itelle ja kykyä heittäytyä tilanteeseen. Ja saanut sitä rohkeutta. Sitä, että voi ottaa kamera esille ihmisvilinässä ja olla ihmisten pällisteltävänä ja ihmeteltävänä ihan  täysillä.    Sen mukana oon saanut myös rohkeuden pukeutua niihin juttuihin, joihin oikeasti haluan. Ajattelematta sen enempää, että pitääkö joku mua joulutonttuna vai ei.  Kiitos myös äidille, joka rohkaisi mua tämän baskerin ostamisessa just punaisena, eikä siinä perinteissä mustassa mitä ensin katselin.

beret

Nautin tästä touhusta ihan mielettömästi, visuaalisuus ja estetiikka on mulle ihan super tärkeitä asioita. Ja se on sitten pieni hinta itsensä toteuttamisesta, jos joku ihmettelee ääneen mitä kummaa keikkaroin keskellä kaupunkia kameran edessä tai vastaavasti, kun asettelen kosmetiikkapurkkeja Kaupin laiturilla ja kyykistelen ympärillä ottamassa kuvia. Halusinkin vaan sanoa, että unelmoi, nauti ja toteuta just niitä sulle tärkeitä asioita.

beret3

Baskeri Kekäle / Takki Mango / Farkut H&M / Laukku Céline / Kengät Vagabond

Ihanaa viikkoa, just sulle.

Be yourself, everyone else is taken. 

2 thoughts on “Rohkeudesta

 1. Olipa hyvä kirjoitus! 🙂
  Mietin usein itsekin tuota mitä “muut ajattelevat”. Kehtaanko nyt laittaa viikossa viisi uutta Instagram kuvaa, tai jos laitan nämä vaatteet niin mitä muut ajattelevat.
  Muuton myötä pääkaupunkiseudulle olen uskaltanut valita hieman erikoisempia vaatteita, koska mitä väliä mitä muut ajattelevat. Pienessä kaupungissa oli jotenkin alttiimpi kommenteille, koska kaikki tunsivat. Nyt ajattelen vain sitä mitä itse haluan. Väliäkö muilla.
  Kivaa alkanutta viikkoa. 🙂

  Liked by 1 person

 2. Kiitos! ❤
  Kumma miten sitä vaan välillä jää miettiin, että mitä joku tuntematon ajattelee. Vaikkei sillä ole lopulta mitään painarvoa. Pienellä paikkakunnalla asia tuntuu vielä isommalta, joskus kun tuntuu että Tamperekin on vähän liian pieni 😀 Mut oikee asenne – pääasia että saa tehdä sitä mistä tykkää!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s