Behind the scenes

Oon bongannut muutamista lemppariblogeista aina silloin tällöin postauksia, joissa paljastetaan todelliset tilanteet kuvien takaa. Mun mielestä niitä on ollut hauska lukea ja kun kävin läpi viime vuoden kuvia, ajattelin että voisin tehdä samanlaisen myös itse. Etenkin reissukuvien takaa löytyy monia kommelluksia ja hauskoja hetkiä, jonka vuoksi niitä näkyy olevan tässä kuuden joukossa jopa viisi!

dubaiDubai, Miracle Garden

Dubaissa hotellimme concierge oli mitä avulian ja heti ensimmäisestä päivästä alkaen ehdotti meille mitä kannattaisi nähdä ja varasi mm. liput Burj Khalifaan kuin myös vesipuistoon. Hän myös suositteli käymään upeassa Miracle Garder -puistossa ja kukkahulluna olin heti innostunut! Tietysti valittiin reissun kuumin päivä (+38) puiston kiertämiseen vaikka oltiinkin heti aamusta liikkeellä. Taksissa olin ihan  varma, että koko puistoa ei ole kun ajeltiin kauas “keskustasta”. No, koska kyseessä on Dubai niin kukkapuisto oli rakennettu lähestulkoon keskelle aavikkoa. Hiki virtasi ja olo oli kaikkea muuta kuin fresh kun hiukset liimautui kasvoihin ja mekko selkään kiinni. Puisto oli myös täynnä muita kukkia ihastelevia turisteja joten kuvia sai taituroida todella, ettei siinä olisi ollut noin kahtakymmentä muuta samaan aikaan. Ja voitte kuvitella, että nämä kukin päällystetyt sydänkaaret olivat yksi halutuimmista kuvauskohteista. Oli myös ihana yrittää lätkiä aurinkorasvaa käsille ja kasvoille niin, ettei se värjäisi mekkoa. Etenkin, kun koko päiväksi oli suunniteltu vielä menoa mm. Marinan näköala-terassille kuin myös viimeisille ostoksille kauppakeskuksissa.

marimekko

Hymy herkässä vaikka molemmissa kantapäissä aivan järkyttävät rakot! Nämä Marimekon tossut on mitä ihanimmat mutta samalla myös kamalimmat mun jaloille. Aivan sama onko sukkia tai ei, laastarilla vai ilman niin onnistun joka kerta saamaan jonkunlaisen ihorikon edes toiseen jalkaani. Nämä oli myös jalassa kesällä Helsingin reissulla kun jouduin käymään ostamassa heti uudet tossut kaupunkiin päästessä – hyvä kun pystyin edes kävelemään kaupoille asti! Itsepintaisesti aion kuitenkin pehmentää kengät enkä aio luovuttaa – keväällä voi olla eri ajatus kun isken tossut tauon jälkeen ensimmäistä kertaa jalkaan.

tukholmaTukholma

Istuttiin hotellin terassilla nauttimassa jääkahvista ja auringosta. Tai siis todellisuudessa muru istui parin metrin päässä varjon alla tekemässä muutamia työjuttuja ja minä lomalaisena nautiskelin auringosta. Ja oikeasti jääkahvi oli niin vahvaa, että piti odottaa jääpalojen sulamista jotta ne hieman laimentaisivat kahvin makua.

tukholma2Tukholma

Samainen kesälomareissu Tukholmassa. Oltiin oltu koko aamupäivä Gröna Lundissa, käyty freesaamassa nopeasti hotellilla ja sit lähdettiin etsimään ruokapaikkaa. Kaikki ennalta katsotut paikat oli kiinni kesän vilkkaimman sesongin – mitä ihmettä? Oltiin jo niin nälkäsiä, mutta halusin muutaman kuvan illan asusta. Sen enempää maisemaa etsimättä napattiin kuvat  eikä ihan hirveän montaa hymyä irronnut – pienoinen nälkäkiukku saattoi olla nousemassa. Satuttiin lopulta löytämään varsin symppis italialainen ravintola, josta löytyi vielä pöytä kahdelle. Loistava asuvalinta muuten tomaattikastikkeessa pyöritetyn pastan syömiseen.

thassosThassos

Ai että! Vuokrattiin Thassokselta pyörät heti ekana päivänä ja lähdettiin tutkimaan saarta hieman tarkemmin. Ensinnä, pyörät eivät olleet ihan viimeistä huutoa eikä lopultakaan saatu satuloita tarpeeksi korkealle vaan jouduttiin polkemaan vähän “polvet suussa” -fiiliksellä. Toisekseen, yöllä kun tultiin niin bussin ikkunan pimeydestä saari ei tuntunut yhtään niin mäkiseltä kuin se todellisuudessa oli. Oltiin otettu kunnianhimoinen tavoite polkea eräälle kehutulle rannalle ja hotellin respa sanoi, että sinne on noin “60minuutin matka”. Jossain vaiheessa pyöräilessä alettiin miettiä, että respa puhui varmaan autolla kuluvasta ajasta – bingo. Kaikenlisäksi maasto oli jokseenkin jyrkkärinteistä, koko matka hotellilta kohti rantaa käytännössä pelkkää nousua. Ja niin, mitään pyöräteitähän ei pienellä kreikkalaisella saarella ollut vaan poljettiin kesämekoissa ja hellehatuissa liikenteen seassa muina naisina. Poikkeiltiin matkalla mitä upeimmille luonnonpoukamille missä vesi oli uskomattoman kirkasta ja havunneulaset poltteli varpaiden alla. Ei muuten koskaan päästy sille pääte-etapiksi suunnitellulle rannalle asti koska oltiin poljettu siinä +40asteen helteessä n. 30km kun tajuttiin, että takaisinkin pitäisi ehtiä ennen pimeää. Mutta kaikki ne muut rannat millä käytiin niin oli ihan ehdottomasti pyöräilyn arvoisia. Pidetiin lopulta pyörät koko viikko, mutta toistamiseen ei lähdetty yhtä kunnianhimoiselle reissulle – kunhan pyöräiltiin lähirannoille donitsi-uimarenkaidemme kanssa. Tältä reissulta on muutenkin vaikka mitä ihania muistoja että väkisin nousee hymy niitä ajatellessa!

fuenteventuraFuenteventura

Oltiin ajeltu vuoriston serpentiiniteitä pitkin pieneen Pajaran kylään, jossa ehdin jo ajatella, että pahin ajomatkasta on takana. Ja mitä vielä! Todellisuudessa ne kaikki kapeimmat kohdat ja bussien vastaantulemiset olivat vasta edessä! Sympaattinen kylä oli kuitenkin kaiken ajamisen arvoinen, täällä aika tuntui hidastuvan eikä mihinkään ollut kiire. Toki, kun kahvikuppia odottelee reilut 20minuuttia niin väkisin alkaa miettiä unohtuiko tarjoilija aurinkovarjon alle lepäämään. “Mañana” koska ollaan lomalla.

2 thoughts on “Behind the scenes

    1. Kiitos! Mun mielestä näitä on kanssa hauska lukea, koska kuvatessa sattuu ja tapahtuu – aina 😂 ja koska kuvista se todellisuus harvoin kuitenkaan lopulta paljastuu 😏

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s